Fler och fler väljer att besöka den svenska fjällvärlden och det stora besökarantalet ställer krav på destinationerna att kommunicera till gäster hur de ska agera i fjällmiljöerna för att värna om hållbara fjäll.

I en gemensam kommunikationskampanj har fjälldestinationerna i Härjedalen samt Härjedalens Kommun skapat ett upprop, bestående av ett digitalt löfte som signeras på fjallenforever.se.

- Det viktiga har hela tiden varit att budskapet ska nå ut till så många som möjligt. Att Åre kommun vill bli samarbetspartners är ett jättebra sätt för Fjällen Forever att hamna på tapeten i större delar av Sverige och dessutom ett bevis på hur viktig frågan är, inte bara för oss i Härjedalen. Vi som är initiativtagare känner oss mycket stolta och glada över detta partnerskap, säger Harald af Ugglas Åberg, projektledare för Fjällen Forever.

Som officiell samarbetspartner deltar Åre kommun i kampanjen och sprider vidare budskapet för att se till så att gästen tar sitt ansvar.

- Åre kommun är väldigt glada att få vara del av ett fantastiskt initiativ och samarbete som Fjällen Forever är för en hållbar fjällturism. Att fler och nya besökare ges möjlighet att ta del av våra fina natur ställer krav på det gemensamma ansvar som vi alla behöver ta för vår unika natur och allemansrätt, säger Johan Bürger Hyllienmark, näringslivschef i Åre kommun

För mer information, kontakta.

Johan Bürger Hyllienmark - näringslivschef, Åre kommun
070-5422390

Harald af Ugglas Åberg - projektledare för kampanjen
073-7165288, harald.aberg@lofsdalen.com

Artikeln är publicerad i den här och flera nyhetskanaler av den svenska presstjänsten Presstjänst - den svenska skrivbyrån för företag och organisationer. Vill ni ha hjälp med att skriva era nyheter samt publicerade och distribuerade till flera svenska nyhetstjänster, journalister och nättidningar? Vänd er då till presstjanst.se i samarbete med svenskpress.se