Varför välja all inclusive i Grekland?

Att välja en allomfattande semester i Grekland kan avsevärt minska stressen och krånglet med att planera resor. När du väljer all inclusive, får du möjlighet att njuta av måltider, drycker, underhållning och aktiviteter utan att behöva tänka på extra kostnader. Det ger dig dessutom mer tid att faktiskt njuta av din semester. Grekland har flera vackra destinationer som erbjuder all inclusive-alternativ, såsom Kreta, Rhodos, Kos och Korfu.

Kreta, den största av de grekiska öarna, är känd för sina fantastiska stränder och historiska platser. Här kan du uppleva allt från det antika Knossos till de moderna städerna Chania och Heraklion. Rhodos, å andra sidan, erbjuder en unik blandning av medeltida arkitektur och vackra kustlinjer. För de som söker lugn och ro är Kos och Korfu utmärkta val med sina kristallklara vatten och pittoreska landskap.

Förutom att erbjuda en avslappnad och problemfri upplevelse, ger all inclusive-semestrar dig också tillgång till ett brett utbud av aktiviteter och faciliteter på hotellområdena. Dessa kan innefatta allt från tennis och golf till spa-behandlingar och vattensporter. Så, oavsett vilken typ av semester du föredrar, så finns det något för alla.

Populära all inclusive-resorts i Grekland

När det gäller att välja rätt all inclusive-resort kan det vara till hjälp att först identifiera vad som är viktigast för dig och ditt resesällskap. Här är några av de mest populära all inclusive-hotellen i Grekland.

För den ultimata lyxupplevelsen kan du överväga att bo på en av Kretas många femstjärniga resorts. Hotell som Grecotel Creta Palace och Daios Cove Luxury Resort erbjuder allt från exklusiva restauranger till privata pooler och spa. Dessa orter är perfekta för par som firar en smekmånad eller för de som bara vill unna sig lite extra lyx.

Familjer kommer att njuta av att bo på hotell som Atlantica Aegean Blue på Rhodos eller Mikri Poli på Kos. Dessa resorts erbjuder många familjevänliga aktiviteter som miniklubb, vattenparker och sportfaciliteter. Dessutom har de ofta specialmenyer och bufféer för barn, något som gör måltiderna enkla och stressfria.

För dem som söker en mer avkopplande och intim upplevelse kan en liten och charmig resort på Korfu vara det bästa valet. MarBella Nido Suite Hotel & Villas är ett exempel på en resort som kombinerar grekisk elegans med personlig service och vacker omgivning.

Upptäck det grekiska köket

En av de stora fördelarna med en all inclusive-semester i Grekland är att du får möjlighet att prova på det fantastiska grekiska köket. Vid första anblick kan det verka som att alla måltider kommer att serveras på buffé, men många all inclusive-resorts erbjuder även à la carte-restauranger med lokala och internationella rätter.

För att ge dig en verklig smakupplevelse bör du inte missa klassiska rätter som moussaka, souvlaki, tzatziki och färska fisk- och skaldjursrätter. Grekland är också känt för sina meze, små rätter av olika slag som ofta serveras som förrätt eller tilltugg. Prova gärna dolmades (vinbladsdolmar), spanakopita (spenatpaj) och keftedes (grekiska köttbullar).

För de som älskar sötsaker finns det gott om grekiska desserter som kommer att imponera. Baklava, gjord med lager av filodeg, nötter och honung, är en favorit. Galaktoboureko, en annan populär dessert, består av mjölkpudding täckt med filodeg och sirap.

Glöm inte heller att prova de lokala dryckerna. Ouzo, en aniskryddad spritdryck, är nästan synonymt med Grekland. Prova även det grekiska vinet och retsina, ett vin med en unik smak av kåda.

Aktiviteter och utflykter utanför resorten

Även om en all inclusive-resort erbjuder många bekvämligheter och aktiviteter, skulle det vara synd att inte utforska allt som Grekland har att erbjuda utanför resorten. Landets rika historia och kultur innebär att det finns en uppsjö av sevärdheter och utflykter att välja mellan.

En av de mest populära utflykterna är att besöka de antika ruinerna som finns runt om i Grekland. Kreta erbjuder den berömda arkeologiska platsen Knossos, medan Rhodos har sin imponerande gamla stad, som är en UNESCO-världsarvsplats. På fastlandet kan du besöka Atens Akropolis eller de antika teatern i Epidaurus.

För naturälskare erbjuder Grekland också fantastiska vandringsleder och natursköna platser. Samaria-ravinen på Kreta är en av Europas längsta raviner och ger en utmanande men belönande vandringsupplevelse. På Korfu kan du upptäcka den vackra Korfu-leden, som erbjuder en fantastiska utsikter över ön och det omgivande havet.

Om eventyr og vattensporter är din grej, kommer du inte att bli besviken. Många av de grekiska öarna erbjuder ypperliga dyk- och snorklingsmöjligheter i det klara vattnet. På vissa öar kan du också delta i segling, jet-ski och paddelboarding.

Praktiska tips för en lyckad all inclusive-semester

För att verkligen maximera din all inclusive-resa till Grekland finns det några praktiska tips som kan vara bra att ha i åtanke. Först och främst, glöm inte att kolla in vad som ingår i ditt all inclusive-paket. Detta kan variera från resort till resort, så det är bra att få en tydlig bild av vad du kan förvänta dig.

Ett smart tips är att boka utflykter och aktiviteter i förväg. På så sätt kan du säkerställa din plats och ofta få bättre priser. Dessutom kan du planera din tid bättre och få ut det mesta av din semester.

Glöm heller inte att packa bekväma kläder och skor. Vare sig du planerar att vandra, utforska ruiner eller bara njuta av stranden, kommer du att vara glad att du har kläder som passar för alla slags aktiviteter. Kom också ihåg att skydda dig mot solen med solskyddsmedel, hatt och solglasögon.