Johan Nellfors är inget nytt namn i restaurangbranschen. Med en gedigen bakgrund och senast som restaurangansvarig från Konserthuset i Gävle, bär han med sig en rik erfarenhet och en passion för gastronomi. Hans ankomst till Axmar Brygga är en signal om förnyelse och en fortsatt satsning på kvalitet och en unik matupplevelse för gästerna.
– Att kliva in som restaurangchef och köksmästare på Axmar Brygga är en både kul och spännande utmaning som jag verkligen ser fram emot, säger Johan Nellfors. Det finns redan en stark tradition av utmärkt mat och service här och min ambition är att bygga vidare på denna grund.
Jag ser med stor entusiasm fram emot att arbeta tillsammans med teamet för att utveckla menyer som inte bara tilltalar våra gäster, utan som också överraskar och förför deras smaklökar. Med en målsättning att överträffa våra gästers redan högt ställda förväntningar, hoppas jag kunna bidra till att göra varje besök på Axmar Brygga till en minnesvärd upplevelse. Det är en ära att få vara en del av den här framstående restaurang och jag är redo att tillsammans med alla inblandade ta Axmar Brygga till nya höjder i framtiden.
Närmaste uppdraget är ju att erbjuda regionens bästa och mest generösa julbord. Förutom flera goda rätter på bordet så har vi ett par helt unika erbjudanden vi kommer att presentera inom kort.

Fokus även på destinationsutvecklingen

Tidigare restaurangchefen, Johan Björklund, kommer inte att lämna Axmar Brygga bakom sig. I stället kliver han in i en ny roll där han kommer att fokusera på destinationsutveckling i samarbete med andra entreprenörer på bruket samt Föreningen Hyttan. Detta samarbete syftar till att förhöja Axmar bruks attraktionsvärde och skapa en ännu bättre upplevelse för alla som besöker området.
– Att få möjligheten att leda destinationsarbetet här i Axmar bruk utifrån restaurangens perspektiv är något jag ser mycket fram emot, säger Johan Björklund. Det finns en stark gemenskap och en rik historia här som jag är ivrig att få utforska och utveckla vidare i samarbete med våra duktiga entreprenörer och Föreningen Hyttan. Målet är att skapa en ännu mer inbjudande och berikande upplevelse för alla som besöker oss.

Både Nellfors och Björklund kommer att fortsätta vara operativt involverade i restaurangens drift. Deras närvaro på Axmar Brygga kommer att säkerställa en varm och välkomnande atmosfär som tar hand om både nya och återkommande gäster, från när och fjärran. Duons samlade erfarenhet och engagemang utlovar en spännande framtid för Axmar Brygga och Axmar bruk som helhet.
– Mitt hjärta ligger också i Axmar Brygga och jag ser med glädje fram emot att fortsätta möta våra gäster i restaurangen. Det är i dessa personliga möten som magin verkligen händer och jag är övertygad om att det är genom att bibehålla en stark koppling till våra gäster som vi kan fortsätta att växa och förbättra allt vi erbjuder här på bruket, hälsar Björklund.

Mer än bara en krog vid havet

Axmar Brygga har länge varit mer än bara en krog. Det är en plats där människor samlas för att dela minnesvärda stunder, uppleva den svenska kustens skönhet i form av Norrlands skärgård och njuta av de kulinariska skatterna som erbjuds. Med en meny som förkroppsligar den svenska mattraditionen fortsätter Axmar Brygga att vara en destination i destinationen som bara den är väl värd ett besök.

Föreningen Hyttan är en viktig aktör i området som arbetar för att bevara och lyfta fram Axmar bruks historiska och kulturella arv. Genom samarbeten och initiativ som det med Axmar Brygga, strävar Föreningen Hyttan efter att göra Axmar bruk till en ännu mer attraktiv destination för besökare.
Det är en tid av förnyelse och framåtanda i Axmar bruk. Med Nellfors vid rodret på Axmar Brygga och Björklund som spjutspets för destinationsarbetet, ser framtiden ljus ut. Det finns en stark önskan att fortsätta växa, förnya och förbättra upplevelsen för alla som väljer att besöka denna unika plats mitt i Sverige, fast vid kusten. Det nya kapitlet som nu börjar lovar gott för både Axmar Brygga och hela Axmar bruk.