Han delar med sig av sina tankar och erfarenheter från loppet:
– Spåret var näst intill fantastiskt med bra före och minusgrader under loppet. Glidet var riktigt bra, men jag var inte helt nöjd med fästvallan, det släppte emellanåt. Jag vallar själv så jag har ingen att skylla på."

Under loppet kände Olsson en blandning av utmaningar och framgångar:
– Loppet kändes riktigt bra, men så klart var det jobbigt att åka. Jag pressade mig bitvis så mycket jag orkade. Får se om tiden 2 timmar, 42 minuter och 28 sekunder räcker till för att placera mig i det femte startfältet.

Medan han blickar framåt mot det kommande Vasaloppet reflekterar Olsson över den utmanande väderprognosen och dess potentiella påverkan på loppet: "Med den väderprognos som är för Vasaloppet, med några plusgrader och möjlig nederbörd, kommer loppet att bli ännu tuffare att åka."

Efter att ha avslutat loppet belönades Olsson och de andra deltagarna med Vasaloppets välkända tunnbrödklämma. Han delar också sin glädje över besöket på Mariestads ölpump, där han fick en alkoholfri öl och uppskattade det trevliga bemötandet från personalen. Att avsluta dagen med en kall öl och tunnbrödklämman i värme stugan var en perfekt avslutning på en utmanande och givande dag för Olsson och alla deltagare.

Mer information om Vasaloppet
https://www.vasaloppet.se/nyheter/vasaloppets-vintervecka-2024-en-snabbguide-lopp-for-lopp/

Mer information om Mikael Olsson
https://ockelbo-collection.se

Artikeln publicerad i samarbete med All Sport och Idrott