Programledarna kommer att ta dig med på en resa där de intervjuar makthavare och producenter inom dryckesindustrin. Tillsammans kommer de att utforska en fascinerande värld av handgjorda alkoholdrycker som tillverkas i Sverige. Just nu finns det omkring 750 producenter i landet, en siffra som har ökat markant under de senaste 20 åren, trots att gårdsförsäljning inte varit tillåtet. Det är en utveckling som är unik i världen och som vi kommer att granska noggrant.

Men vilka hinder står i vägen för att Sverige, det sista landet i Europa, ska kunna införa gårdsförsäljning?
– Det är en av de centrala frågorna som vi kommer att utforska, säger Angela. Vi kommer också att belysa de utmaningar och möjligheter som detta innebär, inte bara för producenter och myndigheter, utan också för konsumenter som vill utforska och njuta av dessa lokala drycker.

– Under vår resa kommer vi att guida dig till de bästa besöksmålen, upplevelserna och dryckerna som Sverige har att erbjuda. Vi kommer att utforska allt från svensk sprit och vin till öl, cider och alkoholfria alternativ, säger Magnus. Dessutom kommer vi att lyfta fram de lokala maträtter som passar perfekt ihop med dessa drycker, så att du inte missar något av det som vårt vackra land har att erbjuda. Om du vill ha mer information om podcasten och lära känna oss bättre, besök gärna vår webbplats på detsvenskadryckesundret.se. Vi ser fram emot att ta dig med på denna smakfulla och spännande resa genom Sveriges dryckeskultur.

För mer information se https://detsvenskadryckesundret.se/
Svensk Presstjänst