1. Stadsvandra

Att gå på stadsvandring i Stockholm är en populär aktivitet som många uppskattar. Du kan förstås gå själv utan guide, men med en guide är det enklare att få en mer unik och skräddarsydd upplevelse. 

Exempel på stadsvandringar som är populära är Stadsvandring i Södermalm, Privat stadsvandring med guide och Matvandring i Stockholm. Normalt sett kostar en stadsvandring mellan ca 50 och 200 kr per timme. 

2. Shoppa

I hela centrala Stockholm är det fullproppat med affärer och butiker som är populära att besöka. Du kan bland annat besöka Åhléns City, som ligger i hörnet av Drottninggatan och Klarabergsgatan. På en annan gata, närmare bestämt Götgatan, hittar du klädbutiken Filippa K. 

Birger Jarlsgatan är bland annat känd för den röda matta som läggs fram lagom till julshoppingen. På den gatan finns även butiker som har produkter från lyxmärkena Prada, Gucci och Louis Vuitton. 

3. Titta på sport

Beroende på om det är sommar eller vinter finns olika typer av sportevenemang att gå på. På vintern kan du titta på när hockeylag såsom AIK och Djurgården spelar sina hemmamatcher, och generellt är det också lätt att hitta MMA-event och titta på elithandboll och elitinnebandy i Stockholm. 

Under sommarhalvåret är fotbollen störst. Då kan du bland annat titta på när Djurgården, AIK och Hammarby spelar sina hemmamatcher.

4. Gå på konserter och shower

Stockholm är en hubb för landets bästa konserter och shower. Här hittar du tiotals större julshower, Disney on Ice och många stand up comedy-evenemang. Konserter finns också att gå på med artister såsom Bruce Springsteen och Metallica. 

5. Gå på bio

Bra biografer är ingen bristvara i Stockholm. Filmstaden finns på många platser och lite utanför Stockholm hittar du ett större biokomplex i nöjesanläggningen Heron City. 

6. Gå på museum

I Stockholm finns många intressanta museum. Bara på Djurgården finns två populära museum: ABBA The Museum och Vasamuseet. På ABBA-museet kan du bland annat sjunga, spela quiz och stå på scenen. Det finns även en röd telefon dit ABBA-medlemmarna själva kan ringa för att prata med besökarna. 

På Vasamuseet kan du titta på det stora och mäktiga krigsfartyget Vasa som bärgades från havsbotten för över 300 år sedan. Skeppet är vackert restaurerat, och du får information om hur hela återställandet från vrak till utställningskepp gick till. 

7. Gå på Skansen

Skansen är en av Stockholms största turistmagneter. Där kan du bland annat se på vilda djur och se och uppleva hur Sveriges landsbygd var utformad innan industrialiseringen. Du kan besöka Skansen året om, och de aktiviteter som finns där varierar generellt beroende på årstid.