Restaurangchefen Johan Nellfors strålar av entusiasm när han delar nyheten:
– Vi är otroligt glada över att inleda detta samarbete med Helsinge Ångbryggeri. Att kunna erbjuda våra gäster en lokal öl av hög kvalitet är något vi verkligen värdesätter.

Bland de nya tillskotten på dryckeslistan hittar man således "Snickar Eriks Jägarpilsner", en ljus lager av tjeckisk stil, bryggd lokalt av Helsinge Ångbryggeri i Söderhamns kommun, Gävleborgs län bjuder denna öl på en unik smakupplevelse.

Ölet förför smaklökarna med en maltig sötma ackompanjerad av toner av honung, ljust knäckebröd, örter och citrus. Nellfors, vars passion för gastronomi och lokala råvaror är uppenbar, avslöjar att Snickar Eriks Jägarpilsner är en personlig favoritöl för honom.
– Det är en öl som verkligen speglar den lokala smaken och känslan här i Axmar. Att kunna erbjuda den till våra gäster är en ära.

Snickar Eriks Jägarpilsner är därmed inte bara en dryck att avnjuta på egen hand; den är också ett perfekt komplement till Axmar Bryggas kulinariska skapelser i övrigt. Med rekommendationer att servera den vid 8-10°C som sällskapsdryck eller till rätter av ljust kött och vegetariska alternativ, är denna öl redo att förgylla alla smakupplevelser vid Axmar Brygga.
– Vi har dessutom en till öl från Helsinge Ångbryggeri i lager som heter Helsinge Lagom, berättar Johan. Den har en lägre alkoholhalt men är även den mycket välsmakande. Sedan har vi en till riktigt rolig nyhet, men den får vi återkomma till om några veckor, avslutar Nellfors, inte så lite hemlighetsfullt!

Så, om du är redo att utforska de lokala smakerna och njuta av en kulinarisk resa vid kusten, se till att besöka Axmar Brygga och prova Snickar Eriks Jägarpilsner - en öl som inte bara är en dryck, utan en upplevelse av lokal hantverk och passion för smak.

Ta del av Axmar Bryggas vårmeny här https://axmarbrygga.se/sv/menyn