– Vi hjälper till med utkörning av all utrustning till startpunkten, dessutom fraktar vi bilar till slutpunkten/ändstationen, säger Kenneth Asp som driver Kajakshopen i Söderhamn och Axmar Kajak. Det här är både en lugn paddlingfärd men kan även vara lite av ett äventyr beroende på hur hög vattennivån är.

Turen mellan Älgnäs och Tönnebro, som ligger efter en avstickare från E4 mellan Gävle och Söderhamn, består av en blandning av sjöar och slingriga kanaler. Vacker och rofylld natur gör denna paddling till en härlig dagstur.
– Paddlingen är på ungefär 15 km och det finns en jättemysig rastplats där man kan stanna till och grilla eller till och med övernatta, säger Kenneth. Den ligger ungefär halvvägs till Tönnebro på ön Storön i sjön Björkången.

Kanot rekommenderas till barnfamiljer med barn under 10 år. Priset är 1000 kronor per person och man behöver vara minst två personer för en bokning. Men ni kan även vara ett större sällskap då Kajakshopen har gott om både kanoter och kajaker. Flytvästar, karta och massor av goda råd ingår naturligtvis.


Om Kajakshopen
Vi både säljer och erbjuder uthyrning av kajaker, kanoter, paddleboards med tillbehör.
Paddla vart du vill i Söderhamns kommun. Vi erbjuder utkörning och hämtning. Vi erbjuder även uthyrning i och runt Axmar Bruk.
Paddla, vandra, cykla, fiska och övernatta i Söderhamns vackra skärgård eller i natursköna Axmar Bruk.
Förgyll fritiden! Boka boende med tillgång till en rad härliga aktiviteter ute i naturen.

Du kan även ringa för mer information 070-33 60 191
Bokning och uthyrning sker genom kajakshopen.com