Återigen är det dags för de äldre att få möjligheten till att aktivera sig, fysiskt så som socialt.

Rörelsesatsning för seniorer är en satsning för 65+ som idag inte är vana att röra på sig. Det är ett sätt att sänka trösklar och få några att kanske hitta något helt nytt att aktivera sig med, eller för någon annan att våga komma tillbaka till en aktivitet de tidigare sysslat med. Att få göra det tillsammans med andra ger en ännu bättre effekt. Under en längre tid har Gävleborgs Innebandyförbund tillsammans med Hedvigslundskyrkan, Gävle Kommun och KF Heros bedrivit en verksamhet på Hedvigslundshallen för människor i åldern 65 plus. Det har givits möjligheter till att spela innebandy, cornhole, boccia och pickleball i idrottshallen för att därefter kunna ta en fika i caféet under samma tak. Men på grund av pandemin så har tillfällena emellanåt lyst med sin frånvaro och gjort det hela väldigt ryckigt.

Men nu tar vi ny fart! Vi smygstartade redan förra veckan och fortsätter satsningen denna tisdag, 8/3. Så har ni en förälder, mor- eller farförälder, vän eller om du har åldern inne själv så står dörrarna varmt öppna för ert deltagande. Vill man bara komma och socialisera så är man fortfarande varmt välkommen.

Praktisk information:
Datum: Varje tisdag
Tid: 13.30 - 15.00 ca
Plats: Hedvigslundshallen, Gävle
Aktiviteten är tillsvidare kostnadsfri

Aktiviteter (bland annat):
Innebandy - i önskad form
Boccia
Cornhole
Pickleball

Läs mer: http://Innebandyforall.se

InnebandyForAll
Innebandy är något alla skall kunna hålla på med, hela livet. Koncepten är många där verksamheten syftar till att fortsätta inspirera till rörelse och motion när den ordinarie tävlingsverksamheten av olika anledningar inte längre är aktuell. Genom att erbjuda meningsfulla motionsverksamheter på deltagarnas egna villkor syftar initiativen till att fortsatt bidra till ökad folkhälsa och intresse för idrott hela livet, så många som möjligt så länge som möjligt