Per Persson, en gång medlem i Traste Lindéns Kvintett och Perssons Pack, visade prov på sitt musikaliska geni med en härlig mix av sina tidlösa hits och välkända melodier som Tusen dagar härifrån, Stenad i Stockholm och Mördar-Anders. Publiken fick även smaka på nytt material, inklusive den senaste självbiografiska singeln Slagit dank, vilket gav en spännande dynamik till kvällens repertoar. Persson är även en kul och underfundig herre så även det sparsmakade mellansnacket gav stort mervärde. Stämningen i Hyttan var elektrisk med högt tryck, bra volym och under den senare delen av konserten reste sig publiken, sjöng med samt dansade och klappande takten.

Efter en öronbedövande hyllning ropades Per Persson och bandet in igen, inte bara en, utan två efterlängtade extranummer. Euforin i luften var påtaglig när de sista tonerna klingade ut och nöjda åhörare lämnade lokalen med ett brett leende på sina ansikten, trots att ett lättare regn i sommarnatten.

Hyttan i Axmar Bruk, med sin idylliska inramning, har visat sig vara den perfekta scenen för musikaliska evenemang av den här kalibern. Traditionen att bjuda in några av landets mest populära artister till intima sommarspelningar på denna plats kommer förhoppningsvis blomstra och leva vidare med flera spännande konserter i framtiden. Fredagens spelning var inte bara en spelning, det var en minnesvärd och berikande kulturell upplevelse som förenade människor genom musik och skapade en stund att minnas.

Se en kort film från konserten här https://www.youtube.com/watch?v=m8aVJEBtDXg