ABBA The Museum
Beläget i Stockholm, ABBA The Museum är ett museum dedikerat till den berömda svenska popgruppen ABBA. Besökare kan se kostymer, musikinstrument och andra memorabilia. De kan också sjunga och dansa med till ABBA:s musik i den interaktiva utställningen.
https://abbathemuseum.com

Axmar Brygga
Havskrogen Axmar Brygga, belägen i det kulturhistoriskt intressanta och natursköna Axmar bruk mellan Gävle och Söderhamn erbjuder omtalat god mat i en unik miljö. Restaurangen ligger i hamnen med utsikt över Östersjöns orörda skärgård och har även en av Sveriges mest populära ställplatser för husbilar. Axmar bruk grundades år 1671 och har dubbel status som både natur- och kulturreservat med flera promenad, cykel och paddlingsleder.
https://axmarbrygga.se

Drottningholms slott
Byggt på 1600-talet, är Drottningholms slott en av de främsta exemplen på europeisk barockarkitektur. Det är också en av de sju kungliga slotten i Sverige och en populär turistattraktion. Besökare kan beundra slottets vackra trädgårdar och interiör, inklusive den kungliga teatern.
https://www.kungligaslotten.se/vara-besoksmal/drottningholms-slott.html

Fotografiska
Beläget i centrala Stockholm, Fotografiska är ett museum för modern fotokonst. Museet har utställningar av internationella och svenska fotografer, workshops och andra evenemang. Besökare kan också njuta av en fantastisk utsikt över Stockholm från museets takbar.
https://www.fotografiska.com

Gamla stan
Stockholms historiska stadskärna, Gamla stan, är en av de mest populära turistattraktionerna i Sverige. Besökare kan promenera längs de smala gränderna, beundra de färgglada byggnaderna och besöka sevärdheter som Stockholms slott och Storkyrkan.
https://www.visitstockholm.com/sv/om-stockholm/se--gor/gamla-stan/

Gröna Lund
En legendarisk nöjespark belägen på Djurgården i Stockholm, Sverige. Parken grundades 1883 och erbjuder idag en mängd attraktioner för alla åldrar, inklusive berg- och dalbanor, karuseller och konserter med kända artister.
https://www.gronalund.com

Göta kanal
Göta kanal sträcker sig från Sjötorp vid Vänern till Mem vid Östersjön och är en av Sveriges främsta turistattraktioner. Besökare kan åka på en av de många båtturerna längs kanalen och beundra det vackra landskapet längs vägen.
https://www.gotakanal.se

Liseberg
Beläget i Göteborg, är Liseberg en av Nordens största nöjesparker och en populär destination för besökare i alla åldrar. Parken har många åkattraktioner, teatrar, restauranger och andra aktiviteter.
https://www.liseberg.se

Malmö Museer
Malmö Museer är en samling av museer i Malmö som erbjuder besökare en möjlighet att upptäcka stadens historia och kultur. Museerna inkluderar bland annat Malmö konstmuseum, Stadsmuseet och Teknik- och sjöfartsmuseet.
https://malmo.se/Uppleva-och-gora/Konst-och-museer/Malmo-Museer.html

Marstrand
Beläget på västkusten, är Marstrand en pittoresk ö med vacker natur och många historiska byggnader. Besökare kan promenera längs öns smala gator, besöka Carlstens fästning och njuta av utsikten från Marstrandsberget. Ön är också känd för seglingstävlingar och är ett populärt resmål för båtentusiaster.
https://marstrand.se

Nationalmuseum
Beläget i Stockholm, är Nationalmuseum ett av Sveriges främsta konstmuseer med en imponerande samling av svenska och europeiska konstverk från medeltiden till idag. Besökare kan se verk av kända konstnärer som Rembrandt, Rubens och Carl Larsson.
https://www.nationalmuseum.se

Skansen
Beläget i Stockholm, är Skansen en av världens äldsta friluftsmuseer och en av Sveriges mest populära turistattraktioner. Besökare kan uppleva livet i Sverige förr i tiden genom att besöka de över 150 historiska byggnaderna, djuren och trädgårdarna.
https://www.skansen.se

Stora Sjöfallets nationalpark
Beläget i Lappland, är Stora Sjöfallets nationalpark en av Sveriges största nationalparker. Besökare kan njuta av den spektakulära naturen med höga fjäll, vattenfall och kristallklara sjöar. Parken är också hem för vilda djur som renar, björnar och lodjur.
https://www.sverigesnationalparker.se/park/stora-sjofallets-nationalpark

Sveriges lantbruksmuseum
Beläget i Östergötland, är Sveriges lantbruksmuseum ett museum som berättar historien om lantbruket i Sverige. Besökare kan se utställningar av gamla traktorer och andra lantbruksredskap och lära sig mer om hur lantbruket har utvecklats genom tiderna.
https://www.lantbruksmuseet.se

Vasamuseet
Beläget i Stockholm, är Vasamuseet hem för det välbevarade skeppet Vasa som sjönk på sin jungfrutur 1628. Besökare kan se skeppet och lära sig mer om dess historia och betydelse för Sverige. Museet har också utställningar om livet ombord på skeppet och om 1600-talets Stockholm.
https://www.vasamuseet.se/sv

Visby
Beläget på Gotlands västkust, är Visby en medeltida stad och en av Sveriges mest välbevarade städer. Besökare kan promenera på stadens ringmur, besöka de historiska ruinerna och beundra stadens vackra kyrkor och byggnader. Visby är också känd för sin årliga medeltidsvecka.
https://gotland.com/besoka-uppleva/kultur-noje/en-dag-i-visby

För mer information och inspiration se https://visitsweden.com

Sammanfattningsvis finns det många fina ställen att besöka i Sverige på sommaren och det är svårt att lista alla på en gång. Men oavsett vad du är intresserad av, så finns det något för dig i detta vackra land. Från kust till fjäll, från storstad till landsbygd, Sverige har allt. Så packa dina väskor och ge dig iväg på en resa till några av dessa fantastiska platser och upplev allt det som Sverige har att erbjuda. Glöm inte att utforska landets rika kultur och gastronomi också, för det är en upplevelse i sig. Artikeln uppdateras över tid. Artikeln är framtagen för TuristTipset. Kontakta på Presstjänst om ni vill komplettera artikeln med ert besöksmål inför högsäsong.