På lördag den 14 maj slår Furuvik äntligen upp portarna, där årets stora nyhet är ingen mindre än en av Sveriges mest kända och älskade barnkaraktärer - Pelle Svanslös! Besökarna kommer få uppleva en unik Pelle Svanslös-föreställning på Lilla Scen, träffa Pelle och hans vänner, handla godis i butiken "Maja Gräddnos Gosaker" och gå på (s)kattjakt i parken.

- Det är en fantastisk känsla att få öppna parken "på riktigt" efter två tuffa pandemiår. Vi har flera nyheter i parken, både nya djur och konserter och jag ser verkligen fram emot att låta våra yngre besökare få träffa Pelle Svanslös och hans vänner, säger Sandra Wilke, vd på Furuvik.

Fyra nya djurarter till parken
Nytt för i år är även ett stort nybyggt hägn nere vid vattnet där vi glädjande kan meddela att tre nya djurarter kommer att flytta in. Redan i förra veckan flyttade det in sexbesoarantiloper och senare i sommar kommer även gyllene takin och röd panda att flytta in, två arter som tyvärr är utrotningshotade i det vilda.  

I parken har också den svenska lantrasen blå anka flyttat in, även den är starkt utrotningshotad i det vilda.

- Djurparkernas uppdrag har förändrats över tid och har aldrig varit så viktigt som idag. Mot bakgrund av att den biologiska mångfalden är så hotad har bevarandearbetet blivit allt mer akut. Vi vill, och ska, göra allt vi kan för att hjälpa till i det arbetet. Därför känns det extra bra att två av våra fyra nya djurarter deltar i så kallade internationella bevarandeprogram för att rädda arten i det vilda, säger Sandra Wilke, vd på Furuvik.

Öppettider och biljetter
Flera av åtgärderna som vi införde under pandemin visade sig leda till en bättre upplevelse för besökarna, så som förbokning av biljetter till ett specifikt datum och ett begränsat antal besökare i parken. Det här behåller vi även till sommarsäsongen och på furuvik.se hittar man all information om priser och biljetter.

Utöver ordinarie öppettider kommer vi även att införa kvällsöppet på Furuvik. Under åtta kvällar kommer man kunna se Pelle Svanslös nya föreställning, åka karuseller och uppleva attraktioner på tivolit, och testa tävlingsnerverna i en femkamp ända till klockan 21.00. Furuvik håller kvällsöppet kl. 15.00-21.00 följande datum: 19-20 maj, 2-3 juni och 7-10 juni.

Äventyrspoolen med en stor härlig pool, två snabba vattenrutschbanor, en barnpool och ett häftigt äventyrstorn öppnar 4 juni.

AKTIVITETER MED PELLE SVANSLÖS

Pelle Svanslös-föreställning - barnteater med musik, sång och dans som spelas på Lilla Scen.
Träffa Pelle Svanslös och hans vänner - meet and greet med Pelle Svanslös och hans vänner.
Maja Gräddnos Gosaker - en härlig och lekfull godisbutik.
Pelle Svanslös (S)kattjakt - en klurig och spännande skattjakt för barnen. 

FURUVIKS KONSERTSOMMAR
Med Furuvikskortet har gästerna fri entré hela säsongen, inklusive alla konserter. Furuvikskortet ger också fri entré till alla konsert- och danskvällar på Gröna Lund. Kortet kostar 999 kr och går att köpa i Furuviks webbshop på furuvik.se.

Medina – 14 maj kl. 20.00 på Stora Scen
Cornelia Jakobs – 21 maj kl. 20.00 på Stora Scen
Atomic Swing – 28 maj kl. 20.00 på Stora Scen
Myra Granberg – 4 juni kl. 20.00 på Stora Scen
Dolly Style – 11 juni kl. 18.00 på Stora Scen
Norlie & KKV – 17 juni kl. 20.00 på Stora Scen
Melissa Horn – 18 juni kl. 20.00 på Stora Scen
Victor Leksell – 1 juli kl. 20.00 på Stora Scen
Newkid – 2 juli kl. 20.00 på Stora Scen
Takida – 8 juli kl. 20.00 på Stora Scen
Weeping Willows – 9 juli kl. 20.00 på Stora Scen
HOV1 – 15 juli kl. 20.00 på Stora Scen
Ulf Lundell – 16 juli kl. 20.00 på Stora Scen
Mares – 22 juli kl. 20.00 på Stora Scen
Stiftelsen – 23 juli kl. 20.00 på Stora Scen
Lars Winnerbäck – 24 juli kl. 20.00 på Stora Scen
Brad Paisley – 29 juli kl. 20.00 på Stora Scen
Markoolio – 30 juli kl. 20.00 på Stora Scen
Jill Johnson – 5 augusti kl. 20.00 på Stora Scen
The Ark – 6 augusti kl. 20.00 på Stora Scen
Magnus Uggla – 12 augusti kl. 20.00 på Stora Scen
Molly Sandén – 13 augusti kl. 20.00 på Stora Scen
Tomas Ledin – 20 augusti kl. 20.00 på Stora Scen
Johnossi – 27 augusti kl. 20.00 på Stora Scen

 

Artikeln är publicerad för nojesmagasinet.nu i den här och flera nyhetskanaler av den svenska presstjänsten Presstjänst - den svenska skrivbyrån för företag och organisationer. Vill ni ha hjälp med att skriva era nyheter samt skicka pressreleaser till flera svenska nyhetstjänster, journalister och nättidningar? Vänd er då till presstjanst.se i samarbete med nyhetsbyrån svenskpress.se.